Právě je úte 03. říj 2023 18:54:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvek: 1 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: FAQ - Frequently Asked Questions
PříspěvekNapsal: úte 27. led 2015 17:14:25 

Technika - Frequently Asked Questions aneb než se budete ptát, radši si to přečtěte

Ručička teploměru nedosahuje na půlku, ale vyleze jen na dva (tři) dílky (případně jí to dlouho trvá a auto špatně topí) - Máš špatný termostat. Stojí v závislosti na typu motoru od 800 korun do 1500 korun, výměnu zvládne průměrně šikovný chlapík sám. Termostat je vždy připevněn k bloku motoru v místě, kde z něj ústí hadice od chladiče.

Málo mi svítí světla - je to nemoc všech Brav, jedinou možností, jak to řešit, je koupit žárovky s vyšší svítivostí (např Osram Silvestar +50%). Pozor! Nikdy nedávej do světel žárovky s vyšším příkonem, například 100W. Zničí paraboly a riskuješ, že ti vyhoří elektroinstalace.

Jdou dát do Brava světla z Marey? Ano, jdou. Je třeba jen prodloužit kabeláž k parkovačkám. Nedá se od toho ale očekávat žádný efekt kromě vizuálního. Čočky svítí stejně blbě jako originální paraboly.

Jde dát na Bravo nárazník z Marey? Ne, pokud nemáš Bravo HGT. Všechna Brava kromě HGT totiž mají užší blatníky a nárazník na ně nedopasuješ. Blatníky z Marey nebo z HGT poznáš podle toho, že mají výrazně protáhlejší tvar blinkrů než sériové zaoblené trojúhelníky.

Pravé okénko se mi stahuje a vytahuje pomaleji než to levé. Opět klasická závada Brav. Dá se to eliminovat tím, že gumičky oken promažeš silikonem. Případně by měla pomoci výměna stahovačky.

Jak se nastavují hodiny na originálním rádiu? Pokud máš starší typ rádia s ikonkou hodin na tlačítku vpravo od předvolby číslo 5, pak jej stiskni a tlačítky 2,3,4,5 nastavuj požadovaný čas. Pokud máš novější typ rádia, které má vpravo od předvolby 5 tlačítko s nápisem EXP, tak jej stiskni asi na 5 sec. Pak se objeví nápis Expert. Šipkami se procvakej na TIME, nastav tlačítky 2,3,4,5 správný čas a opět podrž tlačítko EXP dokud se neobjeví na displeji nápis EXIT.

Mám oloupaný plast z klik. Výrobní vada Brav. Nejlevnější, ale nejhnusnější je to otrhat a nechat být. Dražší je vyměnit za originální nové kliky, které by se už rozpadat neměly (cca 600Kč/ks). Ještě dražší je vyměnit za kliky z Marey, které se dají nalakovat (cca 800Kč/ks). A nejdražší je tam dát chromované kliky z Alfy 147, vyžaduje to už ale určité úpravy.

Mlží se mi vevnitř auto. Buďto máš zanesený pylový filtr (pokud jej máš), nebo máš nejspíš zaseklou klapku vnitřního okruhu.

Kupuji bravo/bravu. Na co si mám dát pozor? Důležité je dostat k autu tři klíče - dva modré na běžné používání a jeden červenorezavohnědý takzvaný master klíč, který se používá ke komunikaci s řídící jednotkou. Ke klíčům by měla být i karta s kódem označená "fiat code". Lze podle ní udělat master klíč (ale je to drahý) a nouzově lze s pomocí karty nastartovat auto.

Chci vyměnit originální rádio za jiné, jde to? Stačí koupit redukci, která se vsadí do díry po originálním rádiu a pasují do ní běžná rádia. Redukce stojí kolem tří set korun a lze ji koupit i v autorizované prodejně fiat nebo hledat na internetu.

JTD: Svítí mi kontrolka vstřikování (kontrolka se znakem trysky) ... Pokud je auto nově koupené či nemělo nikdy vyměňovaný palivový a vzduchový filtr, vyměň zmíněné filtry. Zkontroluj, zda se ti k sání nepřisává tapecírung kapoty a zkontroluj zda není prasklá hadice od turba k mezichladiči vzduchu a od mezichladiče vzduchu k motoru. Pokud žádná ze závad není nalezena, neotálej a jdi na diagnostiku.

Offline Profil  

Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvek: 1 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]